Het is zover, je eerste rijles!

 

Yes! Eindelijk 18, op voor je rijbewijs! Je eerste rijles is spannend, maar daarna zul je merken dat het steeds makkelijker gaat. Na een tijdje voelt autorijden vertrouwd, en kun je vol zelfvertrouwen zelf de weg op! Je hoeft echter geen 18 te zijn om te beginnen met je rijlessen, het kan al eerder.

Eerder beginnen met 2todrive

Je kunt al beginnen met rijlessen zodra je 16,5 jaar oud bent. Je kunt echter pas je praktijkexamen doen vanaf je 17e. Je hebt dus een half jaar de tijd voor genoeg rijlessen om klaar te zijn voor je examen, en natuurlijk je theorieexamen. Als je op je 17e je rijbewijs al haalt, mag je echter nog niet in je eentje de weg op. Totdat je 18 jaar bent moet er altijd een coach aanwezig zijn in de auto. Als examenkandidaat mag je zelf 5 coaches aanwijzen, meestal zijn dit de ouders of verzorgers.

Rijbewijs B pakket

Vaak kun je bij een rijschool een compleet pakket kopen voor het rijbewijs B. Wanneer je zo’n pakket koopt heb je meteen alles wat je nodig hebt om in 1 keer je rijbewijs te halen. Bij zo’n pakket krijg je vaak korting, waardoor je goedkoper uit bent als je direct alles aanschaft. Je hebt dan bijvoorbeeld een eerste dag waarbij je 5 lesuren hebt. Hierbij staat de bediening van het voertuig centraal. Zo kun je meteen na 1 dag al de auto voldoende besturen om daarna de weg op te gaan. Verder in het pakket vindt je genoeg lesuren om jezelf klaar te stomen voor het praktijkexamen, een theorie-opleiding en theorie-examen bij het CBR, een training die ingaat op het rijden onder speciale omstandigheden, de tussentijdse toets en eventueel het eindexamen bij het CBR. Echter wordt dit vaak in combinatie met een aantal lesuren verkocht, zodat je na je tussentijdse toets met die lesuren jezelf nog extra goed kunt voorbereiden op het CBR-examen.